Carpaccio van rode biet

Afbeelding van bietencarpaccio

Carpaccio van rode biet

Één van de gerechten die je leert maken tijdens onze biologische kookworkshop is deze heerlijke carpaccio van rode biet.

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de rode biet

  • 5x rode biet
  • 300ml rode wijnazijn
  • 500ml suikerwater (1:1)

Voor de crème van knolselderij

  • 300ml koksroom
  • 20ml vloeibare geklaarde boter
  • 70g roomboter, ongezouten
  • 500g knolselderij
  • 200ml groentebouillon

Voor de garnering

  • 30g gezouten kappertjes
  • 100g geitenkaas
  • 50g verse mierikswortel
  • 20g rode zuring
  • 20g postelein
  • 20g mizuna

Bereiding

Was de rode bieten en vacumeer samen met het suikerwater en de rode wijnazijn. Gaar op 95 ºC gedurende 45 minuten en koel terug.
Snijd voor de crème de knolselderij in brunoise en zweet aan in de beur culinair, voeg de koksroom en bouillon toe en laat gaar worden. Cutter fijn en voeg de roomboter toe. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met zout. Breng over in een spuitzak met glad spuitmondje en reserveer in de koeling.

Afwerking

Schil de rode bieten met een dunschiller, snijd in dunne plakjes op de mandoline en dresseer op het bord.
Spuit de crème van knolselderij op de carpaccio van rode biet en werk het gerecht verder af met de geitenkaas, vers geraspte mierikswortel, gezouten kappertjes, postelein, grof zeezout en rode zuring.

Meer weten?

Wil je deze en andere gezonde gerechten graag maken onder begeleiding van een professionele kok? Dan kunnen we onze biologische kookworkshop van harte aanbevelen. Hier zet je in een gezellige omgeving onder het genot van een drankje een fantastisch gezond diner op tafel, waar je daarna uiteraard zelf met je vrienden of collega’s van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *