Courgetterolletjes met parmaham

Courgetterolletjes met parmaham

Één van de gerechten die je leert maken tijdens onze Italiaanse kookworkshop zijn deze heerlijke courgetterolletjes.

Ingrediënten voor 18-20 rolletjes

  • 2 courgettes
  • 150 gram parmaham
  • 250 gram ricotta
  • Snuf peper
  • olijfolie om te besmeren

Bereiding

  1. Snijd de courgette met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken.
  2. Besmeer de plakken met een dun laagje olijfolie en bestrooi ze met een snufje peper. Verhit een (grill) pan en bak de plakken courgette 2 a 3 minuten.
  3. Laat ze iets afkoelen en leg er dan een door de lengte doorgesneden halve plak parmaham op.
  4. Besmeer over het hele oppervlak wat ricotta en rol ze op.
  5. Prik ze vast met een prikker en serveer op een leuk schaaltje.

Meer weten?

Wil je deze en andere gezonde gerechten graag maken onder begeleiding van een professionele kok? Dan kunnen we onze Italiaanse kookworkshop van harte aanbevelen. Hier zet je in een gezellige omgeving onder het genot van een drankje een fantastisch diner op tafel, waar je daarna uiteraard zelf met je vrienden of collega’s van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *