Panna cotta met aardbeien en limoncello

Panna cotta met aardbeien en limoncello

Één van de gerechten die je leert maken tijdens onze Italiaanse kookworkshop is deze heerlijke panna cotta.

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de panna cotta

  • 6 blaadjes gelatine
  • 400 ml. melk
  • 400 ml. slagroom
  • 40 gram suiker
  • 90 ml. limoncello likeur
  • 1 vanillestokje

Voor de saus

  • 90 gram suiker
  • 250 gram aardbeien
  • 1 citroen (sap)
  • Plakjes citroen voor de garnering

Bereiding

Laat de gelatine in koud water weken Doe in een ruime pan de melk, room en de suiker en vanillestokje. Verwarm dit tot het bijna kookt en haal het van het vuur. Knijp de gelatine uit en los dit op in de hete massa. Verwijder het vanillestokje.
Voeg de limoncello toe en giet de panna cotta in vormpjes of glaasjes. Plaats de glaasjes in de koelkast om op te stijven. (In de koelkast 1 nacht of in de vriezer 2 uur).

Saus

Was de aardbeien kort in een ruime bak koud water.  Haal de aardbeien eruit en ontdoe ze van de kroontjes.
Doe 2/3 van de aardbeien met de suiker in een steelpan en voeg het citroensap toe.
Breng de pan aan de kook en draai het glad met de staafmixer. Daarna af laten koelen.

Afwerking

Klop wat slagroom voor de garnering.
Serveer de panna cotta met de saus, slagroom en de overige aardbeien.

Meer weten?

Wil je deze en andere gezonde gerechten graag maken onder begeleiding van een professionele kok? Dan kunnen we onze Italiaanse kookworkshop van harte aanbevelen. Hier zet je in een gezellige omgeving onder het genot van een drankje een fantastisch diner op tafel, waar je daarna uiteraard zelf met je vrienden of collega’s van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *